Városi Bíróság - Hajdúszoboszló

látnivalók Hajdúszoboszlón

Városi Bíróság - Hajdúszoboszló

Hajdúszoboszlón 1902-1948 között folyamatosan járásbíróság működött. A jobb feltételek biztosítása céljából 1925-ben új épületet építettek számára. Ez az épület ma is áll a Luther utca sarkán.

Hajdúszoboszlón 1902-1948 között folyamatosan járásbíróság működött. A jobb feltételek biztosítása céljából építettek számára új épületet 1925-ben, amely ma is ál. Jelenleg a tüdőbeteg gondozónak ad helyet. A közigazgatás átszervezésével 1948-ban Hajdúszoboszlón megszüntették a járásbíróságot. A szoboszlóiaknak előbb Debrecenbe, majd Püspökladányba kellett ügyeik tárgyalására járni. Ez utóbbit különösen sérelmezte a lakosság.

A rendszerváltás elején 1991. jan. 1-től ismét van Hajdúszoboszlón bíróság. Székhelyéül a volt MSZMP Kálvin-téren lévő épületét kapta. A szoboszlóiakon kívül peres és hagyatéki ügyeikkel ide fordulhatnak a hajdúszoboszlói kistérség többi településeinek lakosai is.

  • Hajdúszoboszló

    Hajdúszoboszló az Alföld északi részén, Budapesttől 200 km-re található. Szoboszló környékén három jellegzetes táj a Hortobágy, a Hajdúhát, valamint Sárrét-Berettyó vidéke talál...Hajdúszoboszlói programok

Szállások Hajdúszoboszlón


lapozás: | |

és környékén


Telefon: (+36) 1 255 2200
hétfő-péntek 9-17 óráig
E-mail: info@utisugo.hu