Főnix Kastélyszanatórium és Egészséghotel nem csak szívbetegeknek

Főnix Kastélyszanatórium és Egészséghotel nem csak szívbetegeknek

Milyen egyszerű is lenne, ha a saját életünkben is csak elkapnánk a „jó pillanatainkat” egy fényképezőgéppel és könnyűszerrel megőrizhetnénk azokat. Amit a gép mögül játszva megtehetünk, azt az életben saját egészségünkkel a legnehezebb.

Ahogy telnek az évek, az ember érzi, hogy fáradt, kimerült. Szellemi és fizikai tartalékai vészesen fogynak, s képtelen koncentrálni a mindennapi feladatokra. A felgyorsult világ hatásai a stressz, a mozgásszegény életmód, a rendszertelen étkezés, növelik a szív- és érrendszeri betegségek kialakulásának valószínűségét. A stresszkeltő tényezőkhöz való folytonos alkalmazkodás kimerítheti testünk erőforrásait, és gyengíti az ellenálló-képességét. Egy idő után testünk vészjelzést küld, az elemek kezdenek kimerülni.

Ha az akkumulátorok lemerülnek, egyszerűen feltöltjük őket. Hol találhatunk megoldást arra, hogy saját kimerült elemeinket valahogy feltöltsük, és ismét „zölden villogjon a vaku”?

Sokszor és sok helyen halljuk, hogy a legtöbbet mi magunk tehetünk az egészségünkért, de tudjuk, az emberek többsége a könnyebbik utat választja, kifogásokat talál, nem gondol előre egy lehetséges betegségre, pedig Dickens szerint is „a halogatás időlopás”. Nógrádgárdonyban, az egykori Majláth-kastélyban egy, a XX. század elején Magyarországon is igen kedvelt, népszerű, mára azonban egyedülálló intézményi formát hívtak ismét életre. A nagyszerű egészségügyi személyzet a legkorszerűbb egészségügyi berendezések segítségével egy speciális kockázatfelmérést követően tükröt tart az ember elé. A terápiás tanácsokkal, módszerekkel a testsúlykontroll, a dohányzás elhagyása, a normális edzettségi szint elérése vagy akár a stresszkezelés elsajátítása egyszerűen betarthatóvá és megvalósíthatóvá válik.

Ha a megelőzés már késő, és a betegség felütötte a fejét a kastély a felgyógyulásra is megfelelő hely. Specialitása a szív és érrendszeri betegségek utókezelése, de egy egyszerű kimerülés esetén, vagy mozgásszervi panaszok esetén is tudnak segíteni. A feltöltődni vágyóknak a kastélyszanatórium az egészségmegőrzésen túl rekreációs lehetőségek sorát kínálja. A masszázs, a wellness-tér nyújtotta ellenáramú medence, szauna, jacuzzi, Kneipp-taposó, a vizitorna, aqua rider illetve a nyugodt, festői környezet, a tiszta levegő, mind-mind a tökéletes kikapcsolódást és a teljeskörű relaxációt biztosítják. Ezért intézményünk a „slow life” életmód program magyarországi képviselője.

A Főnix Kastélyszanatórium és Egészséghotelben 25 egyágyas, 10 kétágyas, 6 franciaágyas szoba valamint egy tágas lakosztály várja a vendégeket, melyek mindegyike a kastély héthektáros ősfás parkjára néz. A természetes megvilágítású Zichy terem 12-15 fős megbeszélések megszervezésére alkalmas. Kíváló lehetőséget biztosít egy vagy több napos megbeszélések, csapatépítő , indoor és outdoor tréningek lebonyolítására. 100% csend és nyugalom, ideális környezet a gyógyuláshoz, a testi-lelki regenerálódáshoz.

További információ

Kapcsolódó Tartalom