Nyári hajvédelem

Nyári hajvédelem

Ma már mindenki tudja, hogy büntetlenül nem hódolhatunk önfeledten a napozás szenvedélyének, akár egy rövid sétához is célszerű bőrünket fényvédő krémmel bekenni.

Arra azonban kevesen gondolnak, hogy az UV sugarak a hajunkat éppúgy károsítják, mint bőrünket. Napjainkban éppen ezért egyre kevesebben mondhatják el, hogy tökéletesen egészséges a hajkoronájuk, pedig a szép haj a jó megjelenéshez már fél siker. Mindezeket felismerve a hajápolók piacán sorra jelennek meg a fényvédő permetek, lakkok, a károsodott haj ápolására pedig a különféle gyógynövényes samponok, kondicionálok és pakolások, amelyek szintén ultraibolya-szűrő fényvédővel készülnek.

A bajt azonban, mint mondják, könnyebb megelőzni, mint kezelni. Soha ne feküdjünk ki napozni, induljunk el strandolni hajadon fővel és főleg ne szárítsuk hajunkat a napon. A vizes haj különösen érzékeny az erős sugárzásra és nem csak a hajszálakat, de a hajhagymákat is károsíthatja, ami hosszú távú problémát okozhat. A bohókás kis szalmakalapoktól a nagystílű széles karimásig, a leheletkönnyű muszlin kendőtől a vászonsapkáig, ma már mindenki megtalálhatja a stílusának leginkább megfelelőt, amit akár napközben is viselhet, hiszen köztudott, hogy a nap akkor is ér minket, ha nem szeretnénk napozni. -győri-

Kapcsolódó Tartalom