Erős Antónia: Az ikrek emelgetése most a kargyakorlat

Erős Antónia: Az ikrek emelgetése most a kargyakorlat

Az RTL Klub híradósát kétszer választották meg a legnépszerűbb női műsorvezetőnek, de jelölték a legjobban öltözött nők között is

Alapítványáért Magyar Köztársasági Arany Érdemkereszt kitüntetést kapott. 2009-ben ikreket szült, Szonja Máriával és Mátyás Ivánnal bővült a család. Jelenleg boldog családanya, akinél a sport átmenetileg háttérbe szorult.

Kevesen vannak, akik egy betegséggel találkozva mások segítésére is gondolnak. Te „Egy csepp figyelem” néven létrehoztál egy alapítványt. Hogy jutottál erre az elhatározásra?

Keveset tudnak az emberek a cukorbetegségről. Azért hoztam létre az alapítványt, hogy segítsük a cukorbetegség korai felismerését és megelőzését. Az alapítványban szakemberek és sztárok segítségével próbáljuk felmérni a magyar lakosság egészségi állapotát, és felhívjuk a figyelmet a rendszeres szűrések fontosságára.

Ugyanebben az évben megkaptad a Köztársasági Arany Érdemkeresztet. Mit hangsúlyoztak az elismeréssel?

A kitüntetést az alapítvány létrehozásáért és az ebben végzett munkáért kaptam. Nagyon meglepődtem, de jólesett az elismerés, amit nem csak a saját díjamnak, hanem az alapítvány csapatában dolgozó valamennyi ember elismerésének tartok.

Voltál az Egészség és a Bátor Tábor Alapítvány nagykövete is.

Fontosnak tartom, hogy ha valaki ismertségre tesz szert, azt jó célokra használja fel. Például, ha egy népszerű és ismert ember érintett egy betegségben s beszél róla, akkor arra jobban odafigyelnek az emberek. A Bátor Tábor Alapítványt azért támogatom, mert ingyenes táborok szervezésével bebizonyítják a cukorbeteg gyerekeknek (és a daganatos betegeknek is), hogy ugyanolyanok, mint egészséges társaik.

Két egymást követő évben lettél a legnépszerűbb női műsorvezető. Érzed-e a nézők figyelmességét és szeretetét?

Szinte minden nap kapok valamilyen visszajelzést a nézőktől, ami természetesen nagyon jólesik. Rám köszönnek, megkérdik, hogy vagyok, és persze sokszor érdeklődnek a gyerekek felől. Nagyon sokan várták őket, és sokan kíváncsiak is rájuk. Szeretik őket a kávézóban, az étkezdében, ahova járunk, vagy éppen a kedvenc közértünkben. A legemlékezetesebb egy néni volt, aki még évekkel a gyerekek születése előtt küldött nekem egy kötött kardigánt sapkával rózsaszínben, majd küldött egyet kékben is, hátha fiam lesz. Nagyon meglepett az ajándék, főleg hogy akkor még csak terhes sem voltam, fel is hívtam telefonon, hogy megköszönjem. Talán ő már akkor sejtette, hogy egy fiam és egy lányom is lesz.

Oly sok más nőhöz hasonlóan kellett-e a terhesség alatt tenned bármit a készülődő narancsbőr ellen, vagy szülés után fogyózni, hogy visszanyerd az alakod?

Vigyáztam arra, hogy mit és mennyit eszem, és ügyeltem a változatosságra a terhesség előtt és alatt is. Használtam krémet a hasamra, de annak ellenére, hogy ikreim lettek, nem nőtt túl nagyra, így szerencsére szép maradt a bőröm. Mindössze kilenc kilót híztam a két babával, így nemhogy fogynom nem kellett, de inkább hízókúrára volt szükségem, mert a szülés utáni első hetekben hirtelen nagyon sovány lettem.

Jársz-e rendszeresen kezelésekre, hogy bőröd szépségét és egészséget hosszútávon megőrizd?

A gyerekek születése óta sajnos nem voltam semmilyen kezelésen, de szerencsére sokkal szebb lett a bőröm már a terhesség kezdetétől, mint korábban. Még soha nem próbáltam professzionális gépeket, de szerepel a terveim között. Talán egy-két év múlva, ha picit több időm lesz, kipróbálok néhány kezelést. Soha nem voltam még szalonban, korábban egy kedves kozmetikushoz jártam a környékünkön, hozzá megyek vissza, ha lesz időm.

Az otthoni bőrápolásnál mit tartasz a legfontosabbnak? Mivel tisztítod a bőröd, és milyen krémeket használsz?

Alapos tisztítás, hidratálás, szemránckrém, talán ezek a legfontosabbak. Természetes alapanyagú tisztítót használok, és az éjszakai krém valamint a testápoló is ilyen. A szemránckrémem a legdrágább az általam használt termékek közül. A japán márkákban bízom, és ezekhez évek óta hű vagyok.

Minek köszönheted sportos, karcsú alakod?

A terhességem előtt rendszeresen sportoltam, amitől nagyon energikus voltam. 2008 decemberétől, amikor kiderült terhes vagyok, felhagytam az edzésekkel. Amióta az ikrek megvannak, egyszerűen nincs időm edzeni, és otthoni tornára is csak esetenként kerül sor. A gyerekek 10 kilósak, így az ő emelgetésük beillik kargyakorlatnak, de bevallom, nagyon hiányzik a rendszeres mozgás. Szeretem az edzőtermet, de szívesen spinninggelnék is. Futni viszont nem szeretek, ezzel nem próbálkoznék soha.

A legcsinosabban és legjobb ízléssel öltözött nők között tartanak számon, ismert emberként nyílván sok meghívást kapsz, viszont soha nem teheted meg, hogy kétszer ugyanabba a ruhába mutatkozz. Hogy oldod ezt meg?

Nincs sok ruhám, alkalmi öltözékem pedig még kevesebb. Abban, hogy a meghívások során megfelelő legyen a megjelenésem, sokat segít Bea, az RTL Klub stylistja. Ő egy-egy alkalomra nagyon szép ruhákat kölcsönöz nekem. Volt már köztük Náray, Konsánszky Dóra is, vagy akár Pinko, Marc Cain nevű márka, mikor mit kívánt meg az esemény.

A képernyőn szponzorok öltöztetnek. Ez találkozik a te ízléseddel, vagy beleszólsz az aznap esti öltözékedbe?

Beával mindig egyeztetünk, és együtt döntjük el, hogy mely márkákból válogassunk, így a mostaniakat is nagyon szeretem. A Pilgrim és Konplott ékszereket például én javasoltam.

Miben különbözik a képernyős és a civil öltözéked?

Civilként teljesen másképp öltözködöm, szinte nincs is kosztümöm. Amióta a gyerekek megvannak, általános, mindennapi viselet a farmer, póló összeállítás. Ha bármit vásárolok, keverem a saját ízlésemet az éppen aktuális divattal, és valami nőies, de kényelmes viseletet választok.

Magánéletedben is rendszeresen sminkeled magad, mondván téged bárhol felismernek, és így szoktak meg az emberek?

Sminkelem magam, de nem azért, mert felismernek, hanem azért, mert szerintem ez hozzátartozik az öltözékhez. A hétköznapokon egy kis pirosítót, szempillaspirált, és szájfényt használok.

Egy női táskába mindig sok érdekes dolog lapul. Te mit hordasz a táskádban?

Az előbb említett pirosítón, szempillaspirálon és szájfényen túl mindig van nálam popsitörlő, amivel a sminket is szépen lehet korrigálni, van nálam mentolos cukorka és fésű. A táskám nem tipikus női táska, megtalálható még benne a vércukormérő, inzulin, egy kis enni- és innivaló.

Sokan kíváncsiak arra, hogy milyen illatokat kedvelsz, milyen parfüm illik igazán hozzád?

Nem váltogatom a parfümöket, évek óta az Abercrombie nevű márkát használom. Kétféle illatát szeretem, mindössze ennyi a változás.

Mi a véleményed, megfelelő táplálkozással elegendő vitamin jut a szervezetbe, vagy azért szükség van időnként akár vitamin, akár étrend-kiegészítő tablettákra?

Amióta szoptatok, szedek vitamint, ez a terhes vitaminnak egy a szoptatás idejére továbbfejlesztett változata. A téli időszakban több C-vitamint, és időnként immunerősítő szereket szedek.

Mi a kedvenc ételed?

A spenót a nagy kedvenc, méghozzá ahogyan az egyik barátunk anyukája készíti. Bár én is szeretek főzni, de nagyon ritkán van időm rá. A barátaink nagyon szeretik a krumplipürémet, a tejfölös uborkasalátámat és a krémleveseimet, például a fokhagyma-, és a gombakrémlevesemet.

Ha külföldön jársz megkóstolod-e a helyi specialitásokat, vagy óvatosan bánsz ezekkel?

Mindenevő vagyok, és mindent kipróbálok. Ettem már mindenféle tengeri herkentyűt, sőt békát, csigát is.

Ha szeretsz utazni, most merre vennéd a legszívesebben az irányt?

Nagyon szeretek utazni, de a gyerekekkel legmesszebb Prágáig jutottunk. Idén tervezzük, hogy elmegyünk velük Törökországba, vagy az Adriára. Most bárhova elmennék, ahol meleg van, és szép a természet. Nagy álmom, hogy egyszer bejárom a Csendes-óceáni szigetvilágot.

Belföldön mik a kedvenc helyeid?

Szigetvári vagyok, így Pécs, és környéke a szívem csücske, de szeretem a Zala megyei Csesztreget, a Balaton környékén pedig Badacsony a kedvencem. Győri

Fotó: rtlklub.sajtoklub.tv/Bársony Bence