Mikor szükséges a Kneipp kúra?

Wellness tanácsadás

Mikor szükséges a Kneipp kúra?

A Kneipp-kúra jellemzője az enyhe alkalmazási mód. A hideg víz mellett alkalmazza a meleg, a forró vizet, olykor a gőzt is, így sokkal szélesebb a gyógyítható betegségek skálája, amelyet az egyéni sajátosságokhoz is lehet alakítani. Nem veti meg a gyógyszerek alkalmazását sem, módszereit az egyszerűség jellemzi, amit a legegyszerűbb körülmények között is meg lehet valósítani.

A víz megfelelő alkalmazásával a bőr véredényeire kitűnő hatást fejt ki, így megtornáztatja az érmozgató idegeket. A zuhany a vérkeringés elsőrendű szabályozója, élénkíti az anyagcserét, felfrissíti az idegrendszert, és erősíti az egész szervezet ellenálló képességét.

A szervezet általános edzésében és erősítésében nagy szerepet játszik a láb ápolása, ennek érdekében a Kneipp-kúrában három módszert alkalmaznak: a mezítláb járást, vízben járást és a nedves fűben járást. Ennek során a talpat folyamatosan éri levegő, így a vérkeringés élénkebbé válik, felfrissíti a szervezetet. Kedvezően befolyásolja a felső légúti problémákat, a mellkasi és alhasi megbetegedéseket. Főleg ülő foglalkozásúaknak, fejfájásban szenvedőknek ajánlják. Érrendszerre és idegrendszerre is jó hatással van.

Az öntések a reumás panaszok és izomfeszülések esetén, a borogatások fájdalomcsillapítóként jótékony hatásúak. A vízi tornát izomerősítésre, izomnyújtásra, keringés és egyensúlyérzet fokozására, relaxálásra, míg a gyógyvizet külső belső használatra egyaránt használják. A Kneipp- kúrát és a terápiákat természetesen az ellenjavallatok figyelembe vételével orvosi felügyelettel lehet alkalmazni.

  • 

    Téma szerint

    • Sós Vízű Fürdőt keres?


      Kedves Henriette!
      Magyarországon (esetleg Ausztriában) keresek olyan fürdőt/wellness hotelt, ahol van sós vizű medence. Tud ilyet ajánlani?

      Kedves Zita!
      Magyarországon...

  •