Tánc és torna házasságából született zsírégetés

Tánc és torna házasságából született zsírégetés

Már jó ideje rájöttek arra, hogy zenére jobban esik a mozgás, ezért a tornaórákon előszeretettel tettek fel valami ritmusos zenét, mígnem napjainkra a sztárok sztár edzői már ezzel sem elégednek meg.

A zene mellett mind inkább igyekeznek tánclépéseket is beépíteni a frissen kidolgozott mozgásformákba, s így születnek sorra a különféle tánc-aerobik órák, amik már meghódították a nagyközönséget is. A tánc aerobik főként a tüzes latin zenét és tánclépéseket ötvözi a különféle tornamozdulatokkal, vagyis kettő az egyben, torna is, tánc is, s még partner sem kell hozzá. Ahogy az már lenni szokott, alig, hogy elindult hódító útjára, rögtön különféle irányzatok születtek, legutóbb például Beyoncé személyi edzőjének, Craig Smithnek a ritmusos soul, funky és hip-hop zenei elemekre épülő táncos torna gyakorlatai váltak roppan népszerűvé a fitnesztermekben. Nem véletlenül, hiszen hatvan perc alatt úgy végzünk zsíregést, hogy szinte észre sem vesszük, fergeteges, felszabadító táncnak éljük meg az egészet, miközben az összes porcikánkat megdolgoztatjuk.

Szintén latin ritmusokra dolgoztatja meg izmainkat a nálunk is mind ismertebbé váló zumba, amit Beto Perez kolumbiai sztár koreográfus alig több mint két éve alkotott meg. A fergeteges stílusban „előadott” tánc-torna úgy faragja le a zsírpárnákat, hogy közben a női domborulatokat is formálja.

A tánc aerobiknak emellett még számtalan formája létezik, a pergő ritmusok úgy pezsdítik a lelket, hogy közben edzik a testet. Egy-egy óra után felszabadult fáradsággal léphetünk a mérlegre, tuti, hogy a kilókból is valamennyi leolvad az óra végére. Akár a táncnál, a tánc aerobiknál is lényeges a folyamatosság, így lehetőleg minden másnap látogassuk meg az edzőtermet. Ösztönző lehet, ha azonos problémákkal küzdő barátnőnk társaságába járunk a tánc aerobik órákra, a felmérések szerint ez mindkettőnket keményebb munkára késztet.