A legenda folytatódik - Rudolf Hotel*** Hajdúszoboszló

A legenda folytatódik - Rudolf Hotel*** Hajdúszoboszló

A Rudolf Segélyegyesülettel és ezen belül a Rudolf SPA Hotelsszel folytatott kalandozásunkat Hévízen fejeztük be egy verőfényes őszi napon, amikor a Hotel Erzsébet története kapcsán idéztük fel a múltat, jelent, jövőt.

Most, a tavasz beköszöntével folytassuk e különleges időutazást az ország túlsó szegletében, Hajdúszoboszlón, ahol a szocreál stílusban épített egykori vasutasüdülő 1998 nyarán egy véletlenül kihallgatott párbeszéd miatt felébredt Csipkerózsika-álmából, megrázta magát, és vadonatúj ruhába öltözött…

Történt pedig, hogy az addig több-kevesebb vendéget fogadó üdülőbe ukrán gyerekek érkeztek, csoportosan. Kiözönlöttek csomagjaikkal a buszból, be, a szállodai recepcióra, és kulcsaik átvételekor két olyan kérdést tettek fel, amelyeket dr. Alberti Sándor, a szintén épp ott tartózkodó ügyvezető elnök meghallott – és elhatározta, lépnie kell.

Gyerekszáj ad kezdő lökést

Azt kérdezték a keleti határ túloldaláról érkezett srácok: van-e telefon a szobában, és használhatják-e azonnal, amint felérnek, a zuhanyozót? Mivel mindkét kérdésre nemleges választ kaptak, Alberti elnök eldöntötte, ha már gyerek vendégeik is találnak kifogásolnivalót, ezen feltétlenül változtatni kell, hiszen ilyen szolgáltatásokkal az épület nem eladható. A következő, ősszel esedékes választmányi ülés elé vitte a kérdést, ahol a két bemutatott tervdokumentáció közül végül is elfogadták azt a változatot, amelyik léptékében, a korszerűsítés vonatkozásában és főként a költségek terén felvállalhatónak tűnt. Bár az egyik vá­¬lasztmányi tag erősen megkérdőjelezte: „Minek a kelet-magyarországi régióban ilyen volumenű átépítés?!” Ekkortájt még pályázati pénzek elnyerésében is reménykedtek, azonban ez később kiderült: az egyesületek részére nincs rá remény, kizárólag önerőből kezdődhetett el 1998 novemberében, és valósult meg 1990 december 20-i átadással az újjáépítés.

Rudolf új ruhát kapott

A felújítási programot az első kapavágástól kezdve az egy év múlva megtartott szalagátadásig az elnök maga vezényelte le. Az épület alapvázának megtartásával a szálloda szobáit nagyobbra alakították, és mindegyik helyiséget fürdőszobával látták el. A jó térrendezés érdekében módosították az erkélyek méreteit, funkcióváltás történt a földszinti lakosztályok esetében, az irodákat is másutt helyezték el. A négyemeletes ház felső szintjein lágy ívelésű erkélyeket alakítottak ki, az utcafronton lévő tartóoszlopok új borítást kaptak, és az egész ház vidám, mediterrán hangulatú kék-sárga színbe öltözött. A re¬¬cepciót és a mellette lévő drinkbárt is átalakították, gyorsliftet építettek be, és ekkoriban 37 darab kétágyas szobát fürdővel, hat apartmant, öt háromágyas családi szobát és két elegáns, boltíves, két helyiségből álló lakosztályt adtak át. A földszintre orvosi rendelő, masszázshelyiség, elektro- és lézerterápia, szépségszalon majd a későbbiekben wellness-részleg költözött.

Rudolf–Hungarospa együttműködés

A jelen ismét változást hozott az üdülőszálló életében, tulajdonosai a vendégek örömére a házat tovább bővítik, csinosítják. Különleges vonzereje például a hotelnek, hogy a háromcsillagos szállodák közül szinte unikumként minden szobáját hidromasszázs-zuhanykabinnal látták el, ami, valljuk be, e kategória szintjén nem megszokott. A teraszon nyáridőben látványkonyha üzemel, és a ház belső udvarán lévő tágas medence mellé most egy másik is épült, amelybe – szintén a helyi háromcsillagosok közül egyedülálló módon – a híres hajdúszoboszlói gyógyvíz kerül. Ezenkívül – erről beszámoltunk korábban mi is (Lapunk 2010/3. számának 13. oldalán – a szerk.) – idén február 22-én megszületett a megállapodás a Hungarospa Zrt.-vel, amelynek értelmében mostantól a fürdőt üzemeltetők és a Rudolf Hotel tovább bővíti az eddigi sikeres együtt¬¬működést. Így tavasztól a szálloda gyógyászati helyiségeit átadja a Hunga¬rospá­nak üzemeltetésre, a Rudolf Hotel pedig szélesíti orvosi és gyógyászati kínálatát.

És még…

- a jövő a házban a négy csillagé
- a kert végébe meleg vizes wellnessrész is kerül a tervek szerint
- a jelenben, ahogy minden más hotel esetében, a kivárásé a főszerep
- idén 46-47 százalékos töltöttséggel számolnak
- a július–augusztusi időszak mindig telt házat hoz
- ebben nagy szerepet játszik a budapesti központtal létrehozott Rudolf SPA Hotels-értékesítés (Fazekas Katalin irányításával)
- a budapesti kiváló salesmunkának köszönhetően idén megtöltötték a téli, máskor pangó hétvégeket: a múlt évben az 1–3. hónap 15 százalékot, idén ugyanez az időszak már 38 százalék feletti eredményt hozott.