Kolon-hidroterápia

Kolon-hidroterápia

Beöntés témában szeretném a segítségét kérni. Az Informed egyik cikkében olvastam a beöntés jótékony hatásáról. A következő gyakoriságot írták elő: 1. hét: naponta, 2. hét: kétnaponta. A 3. héttől heti egy alkalommal. A kezdő gyakoriság nem okoz valamilyen problémát? Biztonságosan tartható az ütem? Én 18 éves (fiú) vagyok, ajánlatos elvégeznem a méregtelenítő kúrát? Az egészséges életmód híve lennék. Kérem, írjon pár szót a kolon-hidroterápiáról. Köszönettel.

A beöntés több célt szolgálhat: az ön által említett salaktalanítás mellett, segíti a bélflóra, a bél nyálkahártya regenerálódását. Elsősorban más salaktalanító kúrákhoz érdemes hozzácsatolni, tehát nem önállóan alkalmazandó. Amennyiben nincs sérülékeny aranyere, vagy más végbéltáji betegsége, és ezeket a kúrákat nem ismételgeti túl sűrűn (max. félévente), akkor kezelésnek nincs semmi veszélye. Nem rossz, ha cickafarkfű, körömvirág, kamillateákat is alkalmaz egy-egy alkalommal a beöntővízként. Max. 15 kezelést alkalmazzon és utána hagyja abba, mert függővé válhat tőle, valamint mindig felborítja a már épp regenerálódó bélflórát is.

A kolonhidroterápia tulajdonképpen hasonlít a beöntéshez, de lényegesen alaposabb a hatása, hiszen nem csak a vastagbél végső szakaszát, hanem a teljes vastagbelet kimossa a beavatkozás során a kezelő. Ez a módszer otthon nem végezhető, hanem csakis egy meghatározott biztonságos készülékkel, megfelelően hozzáértő személyzettel, orvosi felügyelettel. A vastagbél kiboltosulásaiban sokszor hosszú hónapok, esetleg évek óta kiürülni nem tudó megkövesedett széklet maradványokat képes kiüríteni, valamint a vastagbélpuffadást és széklet rendellenességeket okozó rendellenes bélflóráját. A kolon hidroterápia tapasztalataink szerint sokszor krónikus légúti és bőrgyógyászati rendellenességek kiegészítő gyógykezelésében is komoly szerepet játszik. Amennyiben további kérdései lennének, írjon bátran.

Üdvözlettel: Tamasi dr