Váltófürdő termálvízzel

Váltófürdő termálvízzel

A nagy nyári kánikulában már a víz látványa is üdítően hat ránk, hát még, ha még el is merülhetünk egy tiszta vizű tóban, vagy medencében. És, ha már fürdőzés, miért is ne legyen az termálvíz?

Ahogy a szakemberek is tanácsolják, a nyári hőségben meleg italt kell fogyasztani, mert az hűsít le igazán. A meleg, termálvizes fürdőzés utáni hidegzuhany is frissítőleg hat a szervezetre, állítólag hosszasabban megakadályozza a test visszamelegedését, mint a hideg vizű medence. Ráadásul Magyarország igen szerencsés helyzetben van, hiszen a világon a harmadikak, Európában elsők vagyunk a gyógyforrások számát tekintve, így szinte alig van olyan hely, ahol ne akadna utunkba egy termálvizes medence.

Az ásványi anyagokban gazdag termálvíz gyógyhatását emberemlékezet óta alkalmazza az orvostudomány különféle izületi, reumatikus, vagy akár nőgyógyászati problémák kezelésére, de, ami talán kevésbé közismert, hogy mai rohanó világunkban a stressz oldására is kiváló, sőt szépítő hatása is van. A kénes, ásványi anyagokban gazdag termálvíz ugyanis a bőrön át felszívódik és megakadályozza a kötőszövetekben lévő elasztin és kollagén lebomlását, ami az öregedésért elsődlegesen felelő.

A skót zuhany mintájára termálvizes váltófürdővel is élénkíthetjük vérkeringésünket, hűsíthetjük magunkat, ha 10 perces „áztatás” után néhány percre beállunk a hideg zuhany alá, majd ezt még legalább egyszer-kétszer megismételjük. Ha a nagy melegben nem igazán kívánkozunk is a melegvizes medencébe, gondoljunk arra, hogy utána jól fogjuk magunkat érezni, és még szépülünk is!

-győri-

Kapcsolódó Tartalom